Мер Монреаля подав у відставку через звинувачення в корупції: "Я і пенні ні в кого не взяв" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Монреаля подав у відставку через звинувачення в корупції: "Я і пенні ні в кого не взяв"

Кримінал
293
Мер Монреаля Майкл Епплбаум, звинувачений у шахрайстві та корупції, подав у відставку. “Не можна виконувати обов’язки мера і одночасно захищати себе від пред’явлених звинувачень, – зазначив він. – Вони не мають під собою жодних підстав, і я зроблю все, щоб це довести. Я і пенні ні в кого не взяв”.
П’ятдесятирічний Епплбаум, приведений до присяги в якості 42-го мера Монреаля лише в листопаді минулого року, був арештований в понеділок, 17 червня, у себе вдома рано вранці і доставлений в штаб-квартиру антикорупційного підрозділу поліції провінції Квебек, де провів приблизно десять годин.
Там йому висунули звинувачення за 14 пунктами, включаючи “шахрайство, корупцію, зловживання довірою і злочинну змову з метою обману уряду”.
“Всі вони пов’язані з реалізацією двох будівельних контрактів у період з 2006 по 2011 роки, – вказав начальник антикорупційного підрозділу Робер Лафренье. – Чиновники отримували хабарі, що впливають на прийняття рішень і видачу дозволів. Йдеться про сотні тисяч доларів”.
“Ми не потерпимо більше корупції, – додав він. – Ніхто не може бути вище закону”.
Розслідуванням цієї справи займалися 20 співробітників поліції. Вони не виключають, що будуть арешти нових фігурантів.
Епплбом починав свою кар’єру як агент з продажу нерухомості. У 1994 році був обраний радником в мерію. З січня 2002 року по листопад 2012 він очолював муніципалітет одного з районів Монреаля.
Свою передвиборну кампанію Епплбом вів під гаслами боротьби з корупцією. Його попередник – Жеральд Трембле – пішов у відставку після того, як у пресі з’явилися статті про процвітання хабарництва серед його підлеглих.
Перемігши на виборах, Епплбаум став першим градоначальником-англофоном в найбільшому місті франкомовної провінції за більш ніж 100 років.
У Монреалі проживають 1,8 млн осіб. Нові вибори мера повинні пройти в листопаді.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас