Адміністрація морпортів може бути передана в концесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація морпортів може бути передана в концесію

Казна та Політика
236
Державне підприємство “Адміністрація морських портів України” у перспективі може бути передане в концесію, таку думку висловив виконуючий обов’язки голови адміністрації Юрій Васьков під час відео-конференції на порталі “Центр транспортних стратегій”.
“Передачу в оренду або концесію і підготовку до цієї процедури здійснює, якщо ми говоримо про концесію, Міністерство інфраструктури, якщо говоримо про оренду – Фонд державного майна”, – сказав він.
Ю.Васьков нагадав, що в Мінінфраструктури створено робочу групу, яка займається підготовкою механізмів проведення концесійного конкурсу та реалізацією подальших процедур передачі в концесію.
“У даному випадку Адміністрація морських портів є одним з підприємств, яке в перспективі може бути передано в концесію, як і інші підприємства”, – сказав він.
Адміністрація морських портів України зареєстрована 27 травня 2013 р. і 13 червня розпочала свою роботу.
З цією метою реорганізовано 18 морських торгових портів, які увійдуть в створюване підприємство, шляхом виділення з них стратегічних об’єктів портової інфраструктури та іншого майна. Крім того, адміністрації будуть підпорядковані державне підприємство “Дельта-Лоцман” і судноплавна компанія “Керченська поромна переправа”.
На баланс Адміністрації морських портів перейде стратегічне майно: акваторії, гідротехнічні споруди, інфраструктура загального доступу, причальні стінки та ін. Майно залишається повністю в державній власності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас