Німці пропонують захищати електронні книги від піратів "водяними знаками" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці пропонують захищати електронні книги від піратів "водяними знаками"

Світ
451
Представники Дармштадтского технічного університету в Німеччині запропонували захистити електронні книги від незаконного копіювання за допомогою внесення змін у їх текст.
Кожну електронну копію книги зроблять унікальною за допомогою “текстових водяних знаків”. До таких унікальних знаків розробники методики відносять зміну порядку слів у реченні, розбивки на абзаци, пунктуації та використання синонімів слів. Відповідно, якщо покупець книги викладе її в мережу, то він не зможе залишитися невідомим.
“Текстові водяні знаки” дають можливість захистити книгу від несанкціонованого розповсюдження без прив’язки до призначеного для користувача аккаунту і не перешкоджаючи її перенесенню з одного пристрою на інший, зазначають автори проекту.
Проте, проект має певні недоліки. По-перше, необхідно вносити правки в авторський текст. По-друге, “водяні знаки” хочуть вносити автоматичним способом, що не виключає помилок. По-третє, в книгу можна додати власні знаки, що зробить відстеження скрутним або взагалі неможливим.
Нова методика була розроблена в рамках проекту SiDiM (нім. Sichere Dokumente durch individuelle Markierung. – Захист документів за допомогою індивідуальних міток). Фінансує проект уряд Німеччини, крім того, він отримав підтримку німецької Асоціації видавців та книготорговців.
Раніше повідомлялося, що Держслужба інтелектуальної власності підготувала законопроект, в якому запропонувала наділити її правом визначення піратського контенту, а також зобов’язати хостинг-провайдерів блокувати доступ до нього.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас