Західні ЗМІ: українці - треті в світі за споживанням горілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні ЗМІ: українці - треті в світі за споживанням горілки

Світ
1237
Українці потрапили до трійки світових лідерів у споживанні горілки, пише The Economist. Перше місце згідно з дослідженнями видання отримали росіяни. За підрахунками, в Росії випивається трохи менше двох мільярдів літрів (половина всієї горілки світу), що відповідає 13,9 літрам на людину. За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, росіяни є однією з найбільш питущих націй у світі.
На другому місці опинилися американці. Їхні показники значно менші – трохи більше ніж 0,6 млрд літрів на рік і 1,9 літра на людину. Українці ж за 2012 рік випили ще менше – по 0,4 млрд літрів, однак на людину ця цифра значно вища, ніж у США – 7,7 літра. Далі йдуть Польща, Узбекистан, Білорусь, Казахстан, Британія, Бразилія та Німеччина.
Горілка завдяки росіянам стала найпопулярнішим світовим напоєм. Всього в світі за 2012 рік її було випито 4,44 млрд літрів.
Крім того, росіяни потрапили до топ любителів і інших видів алкоголю, ставши третіми за споживанням текіли, і шостими – віскі і скотчу. У свою чергу американці зайняли другі місця за споживанням рому, віскі, джину і першими – з вживання текіли.
Як пише видання, зростаючий середній клас Азії підвищує попит на світовому ринку алкогольних напоїв. Так, за даними компанії IWSR торік їх споживання зросло на 1,6% – до 27 млрд літрів. Один Китай, як найбільший у світі ринок, випив 38% від загального обсягу.
Західні ЗМІ: українці - треті в світі за споживанням горілки
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас