Масові арешти в Туреччині: Затримано понад сто осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масові арешти в Туреччині: Затримано понад сто осіб

Світ
635
Співробітники відділів по боротьбі з тероризмом управлінь безпеки Стамбула, Анкари і Ескішехіра сьогодні вранці провели облави більш ніж по ста адресами мешкання осіб, що провокували зіткнення. Затримано понад сто осіб.
У Стамбулі, де останні два тижні відбувалися найбільші зіткнення провокаторів з поліцією, влада перевірила майже сотню адрес. У затриманих вилучено, як мінімум, три одиниці вогнепальної зброї і велика кількість горючих матеріалів та пляшок із запальною сумішшю.
В Анкарі і Ескішехірі облави були проведені за 26 і 13 адресами, відповідно. Затримані, доставлені відповідно до закону на медичне обстеження, вигукували антиурядові гасла.
Турецька влада вже в перші дні протестів заявили, що винуватцями безладів в країні є окремі групи маргіналів, які провокують інших людей на непокору вимогам поліції. Ці провокатори діють досить професійно, зводячи барикади. Вони здатні довгий час чинити опір владі.
Наймасовіші напади на правоохоронців були здійснені в Стамбулі. У деяких районах міста радикали влаштовували засідки на поліцейські машини з водометами і броньовані джипи, використовувані для розгону натовпу. Потім екстремісти закидали спецтранспорт десятками пляшок із запальною сумішшю. В результаті було знищено близько сотні поліцейських машин і автобусів.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас