Втрати держбюджету від введення пільгового оподаткування склали 48,7 млрд грн - мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати держбюджету від введення пільгового оподаткування склали 48,7 млрд грн - мінфін

Казна та Політика
803
Втрати державного бюджету України від введення різних форм пільгового оподаткування у 2012 році склали 48,7 млрд грн, повідомив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський під час звітного виступу у Верховній Раді.
«За даними податкової служби, втрати державного бюджету від введення пільгового оподаткування склали 48,7 млрд грн. За даними митних органів, за минулий рік не сплачено податків і зборів на суму 42,9 млрд грн », – сказав Мярковський.
Президент України Віктор Янукович у щорічному Посланні до Верховної Ради запропонував розглянути питання оптимізації системи надання податкових пільг. Глава держави звернув увагу на необхідність проведення аналізу ефективності використання таких пільг.
Раніше Міністерство доходів і зборів спільно з Міністерством економіки та Міністерством фінансів ініціювало інвентаризацію системи податкових пільг і дотацій, яку підтримала місія Міжнародного валютного фонду. При цьому 5 червня міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що будь-які зміни в політиці надання галузевих податкових пільг обговорюватимуться в рамках роботи інвестиційної ради, створеної при міністерстві. Перше засідання ради заплановане на кінець червня – початок липня 2013 року.
У державному бюджеті на 2013 рік обсяг податкових пільг становить 70,4 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас