Хто винен у падінні промислового виробництва і що потрібно робити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто винен у падінні промислового виробництва і що потрібно робити

4571
У одному із ЗМІ була висловлена дуже кумедна думка. Так як в травні 2013 року промислове виробництво впало порівняно з травнем 2012 року на майже на 10%, то уряд має піти у відставку. Слідуючи такій логіці, за всю історію України у нас мало б бути більше 100 урядів. Для нашої економіки падіння промислового виробництва за окремий місяць – це досить тривіальне явище, на яке мало уваги звертає населення. Куди більше актуальним для населення є показник зростання заробітної плати: і номінальної, і реальної. А от саме заробітна плата у нас росте і росте згідно з даними Держкомстату.
Сам місяць травень – це місяць свят і тому порівнювати по ньому економіку України не цікаво, куди більш цікаво порівняти перших п’ять місяців поточного року. Ось це дійсно динаміка. Згідно з даними Держкомстату, за перших п’ять місяців 2013 промислове виробництво знизилося на 5,2% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Ось це дійсно важливий показник, який описує самопочуття економіки України.
Цікава та обставина, що при падінні промвиробництва роздрібні продажі навпаки виросли більш ніж на 11% за 2013 у порівнянні з минулим роком. Ось це дійсно цікавий феномен. Згідно з економічною теорією при падінні виробництва повинно спостерігатися і зниження купівельної активності населення, так як знижуються їх реальні доходи. Але тільки не в Україні. Тут ми вміємо ламати будь-які економічні теорії.
Чому відбулося падіння промислового виробництва в 2013 році? Відповідь більш ніж зрозуміла і про неї вже кілька разів говорили. За результатами п’яти місяців 2013 виробництво легкових і вантажних автомобілів в Україні знизилося майже на 60%. Це і стало головним чинником, який вплинув на падіння промвиробництва. Але причина зниження виробництва автомобілів в Україні викликана помилками, допущеними при вступі до СОТ. В результаті того, що при вступі до СОТ не було обговорені захисні преференції для українського автопрому, в результаті безмитний приплив автомобілів з-за кордону привів до зниження виробництва автомобілів в Україні. Як би не сварили спецмито на імпортні автомобілі, це дійсно необхідне рішення, якщо хочемо зростання промвиробництва в Україні. У даному випадку Україна нічого не зробила нового, вона просто взяла на озброєння метод Росії, де спецмита на імпортні автомобілі 25%, і там дійсно вигідніше виробляти автомобілі, ніж завозити. На жаль дуже довго тягнули з введенням цих спецмит і було втрачено час. Тепер потрібно кілька років, щоб український автопром міг відновити обсяги виробництва автомобілів до докризового рівня. Перші помітні результати зростання виробництва українських автомобілів будуть зафіксовані вже восени, але це тільки перші.
Другий фактор, який обвалив промвиробництво – це зменшення на 50% виробництва бензину в Україні. На даний момент вигідніше ввозити бензин за кордону, ніж виробляти його. Але тут проблему спецмитом не вирішити. Міжвідомча робоча група при Мінекономрозвитку ще в 2012 році розглядала цю ідею і відмовилася як від неперспективної. Тут дійсно потрібні радикальні заходи, як свого часу зробила Болгарія, коли ввела чітке розмежування податків і преференцій між імпортним і вітчизняним бензином. В результаті, болгарським олігархам стало вигідно не ввозити бензин, а купувати нафту і самим виробляти бензин для себе і на експорт. Може варто взяти і «змусити» задуматися наших власників НПЗ. Саме змусити, а не просити. Просити явно не виходить.
З автомобілями та бензином зрозуміло, а що ж інша продукція? По-різному. Обсяги виробництва металу знизилися несуттєво порівняно з минулим роком. Це насамперед пов’язано зі зниженням експорту металу. Виробництво хімічної продукції знизилося майже на 19%, а от виробництво фармацевтичної продукції зросло на 21%. Практично залишилося на колишньому рівні виробництво продуктів харчування. Але зате в 2,4 рази зросло виробництво м’яса птиці, виробництво йогуртів на 11%, твердих сирів – на 8%. І може саме цікаве, виробництво мінеральної води зросло на 24%, а виробництво горілки впало на 18,5%. Невже народ почав більше пити мінералку…
Щодо перспектив динаміки промислового виробництва в Україні в 2013 році, все в руках депутатів. Якщо вони приймуть закон про фінансові векселі, зростання промвиробництва в 2013 році може скласти 6-8% за підсумками року, а якщо не приймуть – буде зростання близько 1-2%. На даний момент для зростання промислового виробництва потрібне зростання оборотних коштів підприємств. Це аксіома нашої економіки. Чим більше грошей в обороті, тим краще ситуація. Саме для цього і хочуть запустити фінансові векселі. Казначейські векселі дозволять проблему повернення ПДВ, як це свого часу зробили ОВДП-ПДВ, і тим самим збільшать кількість обігових коштів підприємств. А банківські фінансові векселі дозволять наростити обігові кошти без необхідності брати кредит. У результаті, можна буде спокійно вирішувати свої виробничі проблеми без необхідності платити відсотки по кредиту. Як бачите, все досить просто. Якщо допомагати бізнесу, то він буде рости швидше, а якщо займатися політиканством і замість закону про фінансові векселі приймати дурні і безглузді постанови Верховної Ради, то від цього ні промвиробництво, ні ВВП рости не будуть.
Олександр Охріменко, к.е.н.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас