Контроль за якістю нафтопродуктів не позначиться на ринку - Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контроль за якістю нафтопродуктів не позначиться на ринку - Міндоходів

Енергетика
250
Контроль за якістю нафтопродуктів з боку Міндоходів за якістю ввезених нафтопродуктів, жодним чином не вносить змін до чинної технології оформлення цих товарів.
Про це заявив директор департаменту митної справи Міндоходів України Олександр Дороховський.
За його словами, основним моментом у контролі якості є процес сертифікації, який імпортери в обов’язковому порядку проходять і сьогодні. Міндоходів же уповноважується забезпечити контроль за достовірністю декларування, тобто відповідністю фактично ввезених нафтопродуктів всім документам на них, у тому числі сертифікатам якості.
«І лише у разі обгрунтованих сумнівів у цьому відповідно Міндоходів буде відбирати зразки для відповідного лабораторного дослідження. У Міндоходів досить технічних можливостей перевірити таку відповідність. Ніяких ускладнень митного оформлення для імпортерів не передбачається ні за процедурою, ні за часом», – сказав представник Міндоходів.
У свою чергу заступник директора департаменту технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі Микола Гарагуля зазначив, що для забезпечення повноцінного контролю якості ввезеного та реалізованого палива доцільно забезпечити зв’язок роботи Міністерства доходів і зборів (в частині дотримання класифікації по УЗ) і Держспоживстандарту (в частині перевірок на АЗС).
Таку думку підтримують і експерти. За словами президента Асоціації Леоніда Косянчука, на українських АЗС дійсно багато фальсифікату.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас