НБУ надав ЄБРР розширені права на роботу з гривнею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ надав ЄБРР розширені права на роботу з гривнею

Казна та Політика
718
Національний банк України (НБУ) вирішив надати Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) можливість відкриття рахунків у гривні в будь-яких банках країни, тоді як раніше тільки один банк мав право відкривати кореспондентські рахунки ЄБРР у гривні.
Відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку від 12 червня 2013 № 224.
Крім цього, постановою № 172 від 17 травня 2013 НБУ відкоригував положення про відкриття та функціонування коррахунків банків-резидентів та нерезидентів в іноземній валюті та коррахунків банків-нерезидентів у гривнях.
Обидва нормативні акта набирають чинності з моменту офіційної публікації постанови № 172.
Постановою № 172, серед іншого, передбачається, що ЄБРР має право використовувати власні коррахунки в гривнях для здійснення операцій за кредитним договором з резидентом, з отримання ЄБРР міжбанківського кредиту, операцій за міжнародними договорами України, операцій, пов’язаних з іноземним інвестуванням в країну.
Крім того, ЄБРР зможе використовувати свої коррахунки в гривнях для операцій, пов’язаних із задоволенням вимог ЄБРР як кредитора, шляхом реалізації предмета застави за гривні в разі невиконання резидентом-боржником своїх зобов’язань.
Передбачено також використання такого рахунку для операцій за угодою про залучення українськими банками коштів ЄБРР на умовах субординованого боргу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас