Королевська обіцяє за 2 роки побудувати 200 будинків сімейного типу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська обіцяє за 2 роки побудувати 200 будинків сімейного типу

Казна та Політика
301
До кінця 2014 року в Україні буде побудовано 200 будинків сімейного типу. Про це Міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила в ефірі одного з телеканалів.
«У наступному році за Програмою активізації економіки ми запланували побудувати 200 будинків сімейного типу в Україні. Наша мета – налагодити систему таким чином, щоб з 1 січня 2014 року жодна дитина-сирота не передавалася в ці «сталінські» системи інтернатів. Щоб усі діти, які стають сиротами, відразу оформлялися і надходили в такі центри – будинки сімейного типу. Я вважаю, це завдання здійсненне. Це завдання поставив перед нами Президент», – заявила Наталія Королевська.
Як приклад Міністр навела Київську область, де вже функціонує 21 будинок сімейного типу. «Завдяки роботі будинків сімейного типу в Київській області профілактику сирітства вдалося вивести на якісно новий рівень. Лише 1 дитина з 600 осиротілих дітей потрапила до інтернату», – уточнила вона.
Одним з успішних проектів будинків сімейного типу вважається Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Промінь Надії» у смт Макарів (Київська обл.). Днями його відвідав Президент.
«Уже зараз оформляються всі необхідні для його функціонування документи. Зокрема, заробітна плата в цьому центрі буде фінансуватися з державного бюджету», – зазначила Міністр.
«Що стосується Макарова, то успіхом можна назвати не тільки роботу будинків сімейного типу, але і весь комплекс сімейно-орієнтованих соціальних послуг, які допоможуть у недалекому майбутньому повністю відмовитися від інтернатного підходу у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цей досвід ми плануємо перейняти для реформування системи виховання дітей-сиріт по всій країні», – сказала Наталія Королевська.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас