Випускники вузів Китаю не можуть знайти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускники вузів Китаю не можуть знайти роботу

Світ
984
Рекордні 7 млн студентів стануть випускниками університетів і коледжів по всьому Китаю в найближчі тижні, але їхні перспективи працевлаштування сумні – чергова ознака проблем в китайській економіці.
Компанії говорять, що вони завалені заявками на роботу, але є тільки кілька позицій, які вони можуть запропонувати. Дана проблема непокоїть китайський уряд, оскільки вона може негативно позначитися на соціальній стабільності.
На цьому тлі влада постановила, щоб школи, державні установи та державні підприємства наймали на роботу більше випускників, хоча б тимчасово, щоб допомогти знизити безробіття.
Економісти зазначають, що зростання числа безробітних освічених громадян – це єдине, що турбує китайську владу сильніше, ніж зростання числа низькокваліфікованих безробітних.
У самих вузах говорять, що випускникам стає все складніше знайти роботу, а ті пропозиції, які були отримані протягом зими, вже скасовано, тому що економіка демонструє ознаки охолодження.
Зараз у Китаї в чотири рази більше студентів, ніж за останні 10 років. При цьому економіка зростає більш повільними темпами. Опитування, що проводилося взимку, показало, що 16% молодих людей у віці від 21 року до 25 років з вищою освітою не можуть влаштуватися на роботу.
Економісти давно підрахували, що китайська економіка має зростати на 7-8% щорічно, для того щоб уникнути масового безробіття.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас