КНДР перекинула десантні катери до спірного кордону з Південною Кореєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР перекинула десантні катери до спірного кордону з Південною Кореєю

Світ
531
Армія Північної Кореї перекинула десантні катери до спірного водного кордону з Південною Кореєю у Жовтому морі. Як повідомляє в понеділок, 17 червня, південнокорейська газета Чосон ільбо, Сеул поки не підтверджує, що Пхеньян може готуватися до військової операції.
За даними джерел в уряді Південної Кореї, північнокорейські пірнаючі катери, шо здатні пересуватися як в надводному, так і підводному положенні, зазвичай базуються у військовому порту, розташованому в десятках кілометрах від так званої Північної розмежувальної лінії в Жовтому морі. Проте останнім часом їх все частіше помічають поруч зі спірним морським кордоном з Південною Кореєю.
“Ми не можемо з точністю говорити про те, що Північна Корея влаштує військові провокації для створення напруженості (у регіоні)”, підкреслило джерело, додавши, що Південна Корея і США продовжують вести спостереження за пересуванням північнокорейських судів.
Відомо, що пірнаючі катери КНДР Тедон-B і Тедон-C мають герметичну рубку, малу висоту надводної частини, здатні повністю занурюватися і пересуватися під водою. Північнокорейські пірнаючі катери зазвичай оснащені торпедами калібру 324 міліметра з радіусом дії від шести до восьми кілометрів. Зазвичай подібні транспортні судна використовуються для проведення операцій диверсійних підрозділів.
Північна розмежувальна лінія – оспорювана демаркаційна лінія в Жовтому морі. Вона проходить по південнокорейської провінції Кьонгідо і північнокорейської провінції Хванхе-Пукто. Недалеко від спірної морської лінії знаходиться, зокрема, острів Йонпхендо, в районі якого 23 листопада 2010 стався найбільший в регіоні за останні півстоліття збройний інцидент. За інформацією з Сеула, острів зазнав артобстрілу з боку Півночі, і жителі півдня відкрили у відповідь вогонь. В результаті загинули двоє південнокорейських військових, 17 були поранені.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас