Іран має намір направити війська в Сирію для допомоги Асаду - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран має намір направити війська в Сирію для допомоги Асаду - ЗМІ

Світ
884
Влада Ірану прийняли рішення відправити до Сирії контингент з 4 тис. бійців Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) для того, щоб підтримати Президента країни Башара Асада в боротьбі проти опозиційних повстанців. Про це повідомляє британська газета The Independent з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.
За даними видання, рішення про відправку елітних частин іранської армії було прийнято в Ісламській республіці ще до проведення президентських виборів. Повідомляється, що Іран, нібито, готовий піти навіть на відкриття нового “сирійського фронту проти Ізраїлю на Голанських висотах”.
Нагадаємо, що в Ірані вчора стали відомі результати президентських виборів. Перемогу на них здобув 64-річний Хассан Рухані, який має репутацію прихильника реформ.
Зазначимо, що раніше на цьому тижні влада США схвалили постачання зброї до Сирії, керуючись інформацією про застосування Асадом проти повстанців хімічної зброї. Росія засудила подібне рішення – міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що постачання зброї США сирійської опозиції лише посилить конфлікт.
Додамо, що сьогодні німецький журнал Der Spiegel повідомив з посиланням на секретний документ німецької розвідки, що Саудівська Аравія також має намір підтримати сирійських повстанців – Ер-Рійяд збирається забезпечити їх переносними зенітно-ракетними комплексами.
Також сьогодні Президент Єгипту Мохаммед Мурсі заявив про припинення дипломатичних відносин з Сирією. “Сьогодні ми прийняли рішення про повне припинення дипломатичних зв’язків з Сирією і режимом Башара Асада”, – заявив Мурсі.
Мурсі також закликав світову спільноту до встановлення безпольотної зони над Сирією. З прийняттям цього рішення “не можна зволікати”, підкреслив він.
За словами Мурсі, Каїр також не схвалює участі ліванського руху “Хезболлах” у бойових діях на боці сирійського режиму. “Єгипет виступає проти дій “Хезболлах” в Сирії і його агресії проти сирійського народу”, – зазначив Президент Єгипту. “У Сирії “Хезболлах” не місце”, – додав Мурсі. Він закликав учасників руху негайно покинути країну.
Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують “банди озброєних терористів”, підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. За останніми даними ООН, з моменту початку збройного протистояння в Сирії загинули понад 93 тис. людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас