Україна хоче збільшити оборот з Китаєм протягом найближчих років в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче збільшити оборот з Китаєм протягом найближчих років в 2 рази

Казна та Політика
135
Україна розраховує на збільшення товарообігу з Китайською Народною Республікою до $ 20 млрд протягом майбутніх двох-чотирьох років, повідомив заступник міністра закордонних справ Віктор Майко.
“Той товарообіг, який є – це тільки частина потенціалу, який присутній на тій платформі, яку ми сьогодні розвиваємо. Я думаю, що завдання президента – вийти на $ 20 млрд (товарообігу – ред.) – можна буде виконати протягом наступних двох-чотирьох років “, – сказав він журналістам у ході Міжнародної бізнес-конференції “АВС: Україна і партнери” у п’ятницю.
У той же час Майко зазначив, що стратегічне співробітництво України і Китаю включає в себе успішне політичне, торгово-економічне, гуманітарне співробітництво.
“Мова йде не тільки про ті цифри, які сьогодні відображають, наприклад, товарообіг у $ 10 млрд, а про те, які перспективи в цьому напрямку є”, – сказав заступник міністра.
Він також підкреслив, що ряд спільних проектів Україна і Китай реалізують на даний момент, а деякі з них “на піку своєї активності будуть тільки в наступному році”.
Майка також заявив: “Це буде початок наступного великого етапу подальшої співпраці та розширення цієї співпраці з Китайською Народною Республікою”.
За словами заступника міністра, зовнішньополітичне відомство України працює над організацією візиту президента України в КНР в нинішньому році, проте дату візиту сторони поки не визначили.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас