У Міненерго сподіваються отримати кредит на 326 млн євро від ЄБРР для модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго сподіваються отримати кредит на 326 млн євро від ЄБРР для модернізації ГТС

Казна та Політика
132
У вересні 2013 року Україна очікує на відкриття кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в обсязі 326 млн євро для модернізації української газотранспортної системи (ГТС), заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.
Також міністр повідомив, що в цілому буде модернізувати ГТС Укртрансгаз. «Зараз у нас є вже технічні та економічні умови, повністю фахівцями розроблені, є певні ситуації для того, щоб вже пройти цю бюрократичну складову… Ми пропрацювали відкриття кредитної лінії, і тоді Укртрансгаз буде залучати потенційних інвесторів, які мають технологічні можливості роботи з модернізації на нашій ГТС», – пояснив міністр.
Нагадаємо, в травні компанія Baker Tilly завершила оцінку української ГТС. Її вартість поки офіційно не оголошена, але існує кілька варіантів оцінки – в межах $ 26-29 млрд, про це повідомляли джерела.
Зазначимо, що офіційно в Міненерговугілля, Нафтогазі і Газпромі вартість української ГТС не коментують.
Раніше заступник голови правління Нафтогазу України Вадим Чупрун заявив, що Deutsche Bank і німецькі енергетичні компанії готові вкласти в модернізацію ГТС України $ 5-7 млрд.
Як повідомили у спільній заяві лідери ЄС та України в підсумку саміту Україна-ЄС, який відбувся в лютому поточного року, Україна залишається серйозним транзитним партнером Євросоюзу і Брюссель має намір продовжувати підтримку модернізації ГТС країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас