До кінця року Кабмін оголосить кілька концесійних конкурсів на будівництво доріг - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року Кабмін оголосить кілька концесійних конкурсів на будівництво доріг - віце-прем'єр

Казна та Політика
358
Уряд України до кінця року планує оголосити кілька концесійних конкурсів на будівництво доріг, заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.
Про це він сказав, виступаючи на міжнародній конференції «ABC: Ukraine & Partners».
«Ми плануємо провести кілька концесійних конкурсів щодо будівництва доріг. Вперше в історії України», – сказав віце-прем’єр-міністр.
При цьому Вілкул нагадав, що розвиток транспортної інфраструктури дозволить збільшити ВВП країни до 5%. Крім того, кожне робоче місце в сфері дорожнього будівництва, за словами віце-прем’єра, дозволить створити до 5 нових робочих місць у суміжних галузях.
Раніше віце-прем’єр Вілкул заявляв, що уряд розробляє механізми залучення інвестицій шляхом передачі об’єктів у концесію і створення індустріальних парків. За словами віце-прем’єра, концесії можуть застосовуватися в будівництві доріг, розвитку портової галузі та житлово-комунальному господарстві. Перевагами даного інструменту є можливість значного зниження витрат державного та місцевих бюджетів на створення та модернізацію інфраструктури та підвищення операційної ефективності управління об’єктами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас