Обама схвалив постачання зброї сирійським повстанцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама схвалив постачання зброї сирійським повстанцям

Світ
814
Президент США Барак Обама санкціонував постачання деяких видів озброєнь сирійським повстанцям.
Озброєння стануть частиною пакету військової допомоги сирійській опозиції. Точні види зброї, які будуть поставлені, а також терміни можливого постачання джерело не назвало.
Про надання прямої військової допомоги сирійським повстанцям у Білому домі заявили раніше в четвер. На офіційному рівні деталі цієї допомоги не повідомлялися, як і те, чи буде вона включати в себе летальні озброєння. Вашингтон вже кілька місяців постачає опозиції в Сирії небойові військові припаси, а також продовольство і медикаменти, проте всі прохання повстанців про прямі поставки зброї раніше ігнорувалися.
Рішення про розширення військової допомоги сирійській опозиції прозвучало паралельно із заявою про те, що США мають підтвердження відомостями про те, що війська президента Сирії Башара Асада застосовували хімічну зброю у боротьбі з повстанцями.
За даними американської влади, хімічну зброю, в тому числі, нервово-паралітичний газ зарин, застосовувався сирійською владою “в обмежених масштабах” кілька разів за останні місяці, що спричинило загибель від 100 до 150 осіб.
Президент США Барак Обама ще влітку 2012 року заявляв, що застосування урядовими військами Сирії хімічної зброї стане “червоною рискою”, яка може відкрити дорогу для прямого іноземного втручання в сирійський конфлікт.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас