Екс-президента Аргентини засудили до 7 років ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-президента Аргентини засудили до 7 років ув'язнення

Кримінал
617
Аргентинський суд засудив екс-президента країни Карлоса Менема до 7 років ув’язнення у справі про контрабанду зброї до Хорватії та Еквадору і ухвалив почати процес відкликання депутатської недоторканності Менема, який в даний час є сенатором від однієї з провінцій країни.
Крім Менема, у тій же справі суд засудив колишнього міністра оборони країни Оскара Камільона до 5,5 років в’язниці, позбавлення можливості займати державні посади протягом 11 років і займатися підприємницькою діяльністю протягом 2 років.
Місцеві спостерігачі впевнені, що, незважаючи на оголошений вирок, позбавлення волі Менемі принаймні в найближчі два роки не загрожує, оскільки обвинувальний вирок ще має затвердити Верховний суд, а Сенат країни – зняти з Менема недоторканність.
Крім того, очікується, що засуджені опротестують вирок.
У березні Апеляційний суд Аргентини визнав екс-президента винним у даній справі, а два тижні потому Верховний суд ухвалив переглянути справу про вибух на військовому заводі в місті Ріо-Терсеро в аргентинській провінції Кордова в листопаді 1995 року. Тоді загинули семеро людей, близько 300 були поранені, загальний збиток перевищив 25 млн дол.
За версією звинувачення, до вибуху міг бути причетний екс-президент Менем, проте судове переслідування відносно нього було припинено в 2010 році. Звинувачення наполягало, що вибух був організований навмисно і пов’язаний з нелегальними поставками зброї до Хорватії та Еквадору в 1990-х роках у порушення заборони ООН.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас