ЄБРР надасть "Львівтеплоенерго" 30 млн євро на реконструкцію централізованого теплопостачання Львова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надасть "Львівтеплоенерго" 30 млн євро на реконструкцію централізованого теплопостачання Львова

Кредит&Депозит
261
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть “Львівтеплоенерго” 30 млн євро на реконструкцію централізованого теплопостачання Львова. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
Проект складатиметься з кредитних коштів ЄБРР у розмірі до 20 млн євро, доповнених грантом у розмірі до 10 млн євро з боку Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P).
“Кредитні кошти дозволять профінансувати впровадження окремих теплових підстанцій, реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю. Очікується, що після завершення проекту майже половина мешканців Львова, число яких досягає 760 тисяч, буде забезпечена більш якісним і екологічно чистим опаленням і гарячим водопостачанням”, – йдеться в повідомленні.
Очікується, що реалізація цього проекту дозволить муніципалітету Львова скоротити споживання природного газу на 6,9 млн кубометрів, електроенергії – на 2900 МВт, та води – на 15,9 тис. куб. м. на рік. За рахунок більш ефективного використання палива викиди CO2 також скоротяться майже на 80 тис. тонн на рік.
На 31 березня 2013 ЄБРР узяв на себе зобов’язання щодо надання 8,63 млрд євро шляхом фінансування 337 проектів в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас