Восени Україна і Туреччина створять зону вільної торгівлі - посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени Україна і Туреччина створять зону вільної торгівлі - посол

Казна та Політика
642
Київ і Анкара готують на осінь підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Туреччиною, повідомив посол Туреччини в Україні Мехмет Самсар.
“Ми постараємося підписати договір про зону вільної торгівлі в ході візиту до Туреччини президента України Віктора Януковича восени цього року”, – сказав дипломат в ході організованої Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) спільно з ПРООН в Україні торгово-інвестиційної місії “Туреччина-Україна” .
Як зазначив Самсар, заявлене на рівні глав держав як стратегічне, двостороннє українсько-турецьке співробітництво вже має знакові “зрушення”.
У їх числі він виділив лібералізацію візового режиму між країнами, що вже забезпечило зростання кількості видачі як українських, так і турецьких віз на 50-60%.
Разом з тим, підкреслив глава турецької дипмісії, двостороннє співробітництво між Україною і Туреччиною має великий нереалізований потенціал: “Поточний товарообіг не відображає потенціал співпраці наших країн. Україна дуже швидко розвивається”, – зазначив він.
У числі секторів української економіки, що динамічно розвиваються і мають потенціал для інвестицій, Самсар виділив IT-сектор, аграрний і енергетичний сектори. Турецькому бізнесу також цікава робота і потенціал промислово-індустріальних парків в Україні. “Ми віримо, що Чорне море – не перешкода для нас”, – зауважив дипломат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас