Японська біржа пішла в штопор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська біржа пішла в штопор

Валюта
1543
У Японії триває обвальне падіння. Індекс Токійської біржі Nikkei пішов буквально в штопор і втрачає вже більше 5%. При цьому варто відзначити, що сьогодні прибутковості за держоблігаціями знижуються, на відміну від попередніх днів.
Nikkei продовжує стрімке падіння, втрачаючи більше 5%.
Саме зростання доходностей до цього провокувало паніку. На валютному ринку японська ієна знову зміцнюється і досягла максимуму з 4 квітня – моменту запуску програми кількісного пом’якшення.
Волатильність долара проти японської валюти підскочила до найвищого рівня більш ніж за два роки.
Таким чином, з 22 травня Nikeei 225 втратив вже 20%.
Японія останнім часом є центром подій на фінансових ринках. Саме тут проводиться наймасштабніша монетарна операція, тому і загроза для інших ринків приходить саме звідси.
На сусідніх майданчиках також серйозне падіння котирувань. В Австралії акції сьогодні оновлюють річні мінімуми. У Гонконгу зниження майже на 3%, в Китаї – більше 3%. Американські індекси вчора також завершили день зниженням приблизно на 1%.
Сьогодні увага інвесторів буде прикута до даних за заявками за допомогою з безробіття, які можуть змінити настрої. У будь-якому випадку ситуація навряд чи проясниться до найважливішої події найближчого часу – засідання ФРС 19 червня.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас