У Стамбулі поліція затримала близько 90 активних учасників сутичок на площі Таксим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Стамбулі поліція затримала близько 90 активних учасників сутичок на площі Таксим

Світ
265
Співробітники відділу по боротьбі з тероризмом управління безпеки Стамбулу завершили допити і слідчі заходи з 70 учасниками зіткнень на площі Таксим. Як повідомило Анатолійське агентство, ці люди будуть доставлені до суду, ще 18 людей затримано вчора.
У вівторок ввечері на Таксимі пройшли запеклі сутички маніфестантів з поліцією. Причому вперше було відзначено, як окремі агресивно налаштовані демонстранти закидали поліцію пляшками із запальною сумішшю.
Протягом більше двох тижнів заворушень влада затримала кілька сотень учасників зіткнень, проте майже всі вони були відпущені після допиту. У той же час, останні заяви уряду свідчать про те, що сили безпеки мають намір закликати до відповіді всіх, чия причетність до нападів на поліцію і до псування майна буде доведена.
Вчора також пройшли численні акції адвокатів, які протестували проти затримання своїх 49 колег. Ці адвокати були доставлені в поліцію через публікації в соцмережах і закликів продовжувати опір у парку Гезі. Вони були незабаром відпущені, але сотні їхніх колег провели мітинги біля палаців правосуддя в Анкарі, Стамбулі, Газіантепі, Коньї. Під час акцій протесту відбулися сутички з охороною. Адвокати звинувачують владу в порушенні міжнародних конвенцій, що стосуються громадянських свобод.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас