Міндоходов заблокувало рахунки WebMoney на 60 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходов заблокувало рахунки WebMoney на 60 млн грн

Казна та Політика
3481
Міністерство доходів і зборів України домоглося блокування на пов’язаних з компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн, повідомили в центральному офісі по роботі з великими платниками податків міністерства в середу.
“Співробітники Головного оперативного управління спільно з колегами Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів виявили значні порушення в роботі ТОВ “Web Money Transfer” на території України”, – йдеться в повідомленні центрального офісу.
У ньому наголошується, що в даний час на банківських рахунках підприємств, що входили до злочинної схеми, заблоковано понад 60 млн грн.
Крім того, Головне слідче управління встановило, що правила діяльності даної платіжної системи не узгоджені з Національним банком України.
Як випливає з повідомлення, в ході обшуків у київському офісі компанії Web Money вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігається інформація щодо діяльності цієї системи.
“Користувачами даної системи були інтернет-магазини, провайдери інформпослуг та фізичні особи, які намагалися приховати нелегальні фінансові операції”, – наголошується в повідомленні.
В даний час слідчі дії тривають. Після їх завершення матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення щодо організаторів злочинної схеми.
Як повідомлялося, представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офісі компанії щодо здійснення електронних платежів WebMoney.
Ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що обшук також проводився за місцем проживання деяких топ-менеджерів компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас