Названо країни з найкращими й найгіршими житловими умовами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо країни з найкращими й найгіршими житловими умовами

Нерухомість
1092
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала своє дослідження, присвячене житловим умовам в різних країнах.
Для аналізу було взято дані щодо 36 країн світу, які оцінювалися за такими критеріями, як щільність заселення (кількість кімнат на одну людину), санітарні зручності (частка будинків із зручностями) і витрати на житло (частка від загального доходу).
Серед лідерів виявилися Канада, Нова Зеландія, США і Австралія. Перша обійшла всі інші досліджені країни за кількістю кімнат на людину (2,6, для інших трьох держав цей показник дорівнює 2,3; в середньому по вибірці – 1,64). Забезпеченість житла зручностями склала 99-100% (в середньому 97,73%). Водночас, якщо жителі Австралії, США витрачають на житло по 19% від свого доходу, а канадці – 22%, то новозеландцям проживання обходиться дещо дорожче – 26%. Середнє значення цього показника для досліджених країн становить 20,7%.
Істотно відрізняється ситуація в таких країнах, як Туреччина і Росія. Там на одну людину в середньому припадає менше однієї кімнати, а в Туреччині більше 12% жител не мають санітарних зручностей (в Росії – 3,2%). Однак турки витрачають на житло більше росіян – 21% проти 11% відповідно.
Рівно по одній кімнаті на людину припадає в Мексиці, Угорщині та Польщі. Частка будинків без зручностей у цих країнах становить 4,0-4,8%, а витрати на житло становлять 18%, 20% і 24% відповідно.
У цілому близько 87% жителів країн ОЕСР задоволені своїми житловими умовами. У Бельгії, Іспанії, Ірландії, Німеччині та Фінляндії вище 90%. Примітно, що більше незадоволених в Росії – понад 60%. Низький рівень задоволеності житловими умовами також зафіксований у ПАР, і (меншою мірою) у Туреччині, Індонезії та Кореї.
Раніше повідомлялося, що найбільший відсоток господарів власного житла в Європі виявлений у Румунії – близько 97% громадян країни, Болгарії – 96%, Литві та Словаччині – по 95%, Латвії, Словенії та Польщі – по 90%. У той же час, за даними Євростату, в Швейцарії лише близько 5% населення проживає у власному житлі, а близько 60% – у найманому. Також близько 8-10% власників нерухомості в Нідерландах, Ісландії, Швеції та Данії.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас