Банк Японії створює новий фонд в $ 32 млрд для стимуляції кредитування бізнесу і приватних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії створює новий фонд в $ 32 млрд для стимуляції кредитування бізнесу і приватних осіб

Кредит&Депозит
167
Центральний Банк Японії прийняв сьогодні рішення створити новий фонд у розмірі майже 3 трлн 152 млрд ієн (більше 32 млрд доларів) для того, щоб стимулювати доступ до позикових коштів приватного бізнесу і населення. Він буде фінансувати під низькі відсотки додаткові кредити, які з 20 червня будуть видавати приватні банки.
Банк Японії за підсумками дводенного засідання своєї ради що завершилося сьогодні, прийняв також рішення продовжити політику розширення грошової бази в країні для того, щоб поетапно підняти рівень інфляції до 2 проц на рік з метою стимулювання кон’юнктури. Для цього щомісячні закупівлі держоблігацій збережуться на невизначений час на рівні від 6 до 7 трлн ієн (61,1 – 69,5 млрд доларів).
У той же час центробанк поки не буде приймати нових заходів по боротьбі з тривожним зростанням прибутковості державних облігацій, який намітився останнім часом. Це загрожує дестабілізувати колосальний суверенний борг Японії, який вже більш ніж удвічі перевищує розміри національного валового внутрішнього продукту.
Прибутковість за держоблігаціями з 10-річним терміном погашення – це критерій для визначення довгострокових кредитних ставок, зокрема, для корпоративних запозичень і в іпотеці. Зростання цього показника підриває зусилля Токіо з активізації кон’юнктури. Напередодні нинішнього засідання ради Банку Японії ряд аналітиків припускали, що його керівництво перегляне частину положень своєї монетарної політики для того, щоб уникнути неконтрольованого підвищення прибутковості бондів. Однак цього не сталося, і прибутковість по 10-річним бондам сьогодні піднялася на 0,03 проц до рівня 0,865 відс. У квітні вона підскакувала навіть до 1 проц, проте поки Банк Японії, мабуть, вирішив продовжити спостереження за ситуацією.
У той же час у своїй сьогоднішній заяві він переглянув у бік поліпшення оцінку економічної ситуації в країні. “Стан японської економіки поліпшується”, – йдеться в документі. Керівництво банку відзначило, що цьому сприяло зростання експорту і деяке розширення приватних інвестицій, а також те, що споживчий попит продовжує залишатися на досить високому рівні. У заяві також йдеться, що в економіці намітилася тенденція на збільшення темпів зростання інфляції, що фінансова влада країни вважає своєю метою.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас