США перевірять віртуальні валюти на ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перевірять віртуальні валюти на ухилення від сплати податків

Казна та Політика
533
Американська влада зацікавилась віртуальними валютами. Вони побоюються, що американці використовують їх для ухилення від сплати податків.
Віртуальні валюти, такі як, наприклад, Bitcoin, потрапили під пильну увагу після арешту засновників Liberty Reserve, через яку відмивалися мільярди доларів.
У США впевнені, що зараз віртуальні валюти використовуються не за призначенням. Вже близько 70 осіб, серед яких клієнти банків, банкіри і юристи, отримали кримінальні звинувачення за використання схем ухилення від сплати податків.
Нагадаємо, що в березні цього року свою діяльність припинила віртуальна біржа Intrade.
У листопаді минулого року сайт, на якому можна було поставити на перемогу того чи іншого кандидата в президенти або дізнатись про ймовірність виявлення неземного життя, втратив американський ринок. Комісія з торгівлі сировинними ф’ючерсами заборонила дублінській компанії мати справу з американськими громадянами.
Це серйозно підірвало бізнес компанії. Обсяги торгів за останні місяці впали в три рази, а кількість активних трейдерів скоротилося в чотири рази.
Тим часом 15 травня про запуск своєї інтернет-монети оголосив найбільший інтернет-рітейлер Amazon. Щоправда її функції сильно відрізняються від функцій Bitcoin.
Компанія Amazon офіційно повідомила про запуск власної віртуальної валюти, перші відомості про яку з’явилися ще в минулому лютому.
Нова пропозиція під назвою Amazon Coins призначена в першу чергу для користувачів планшетних комп’ютерів лінійки Kindle Fire.
Віртуальна валюта дає можливість легко і швидко оплачувати куплені відеоігри та інші програми, а також робити покупки в додатках, тобто розплатитися “монетами” можна тільки на онлайн-майданчиках самої Amazon і ніде більше.
Для Amazon використання віртуальних монет – це спроба збільшити середній чек покупця в онлайн-магазині.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас