Зниження облікової ставки буде стимулювати збільшення обсягів кредитування - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження облікової ставки буде стимулювати збільшення обсягів кредитування - НБУ

Казна та Політика
384
Рішення про зниження з 10 червня облікової ставки на 0,5 процентних пункту – до 7% буде стимулювати збільшення обсягів кредитування, вважає голова Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін.
“Ми сподіваємося, що той сигнал, який дав Нацбанк у вигляді зниження облікової ставки, буде підтриманий учасниками ринку, він сприятиме зниженню процентних ставок за кредитами і відповідного збільшення обсягів кредитування економіки”, – сказав він в короткому ролику, розміщеному на веб-сайті НБУ.
Згідно з повідомленням НБУ, такий крок зумовлений прагненням закріпити позитивні тенденції в монетарній сфері, він спрямований на активізацію процесів економічного розвитку.
Серед позитивних тенденцій у НБУ відзначили збереження в 2013 році споживчої інфляції на рівні, близькому до нуля, поліпшення ринкових очікувань, зниження вартості коштів, стабільне зростання депозитної бази банківської системи.
В НБУ нагадали, що з травня 2012 року вартість основних операцій з рефінансування, а саме щотижневі тендери на термін до 14 днів, визначається на рівні облікової ставки.
Облікова ставка є базовою процентною ставкою для інших процентних ставок НБУ: вона використовується центральним банком одночасно як засіб реалізації грошово-кредитної політики і як орієнтир ціни на гроші.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас