Акції Samsung обвалилися на 6% через низькі продажі Galaxy S4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Samsung обвалилися на 6% через низькі продажі Galaxy S4

Фондовий ринок
2192
Акції Samsung на корейській біржі впали більш ніж на шість відсотків. Інвестори стали розпродавати цінні папери виробника смартфонів на тлі побоювання щодо слабких продажів Galaxy S4.
Цінні папери Samsung не падали так сильно протягом одного дня з серпня 2012 року, коли південнокорейська компанія програла Apple судовий спір, що стосується патентів.
Акції Samsung почали знижуватися після виходу звіту JP Morgan. Американський інвестбанк стверджує, що відносно низькі продажі S4 позначаться на фінансових результатах Samsung. За прогнозом фінансистів, відвантаження S4 буде на 20-30 відсотків менше, ніж планувалося раніше, і складе близько 7-8 мільйонів в місяць, починаючи з липня. Раніше в Samsung заявляли, що протягом місяця після запуску флагманського смартфона зуміли продати 10 мільйонів мобільних пристроїв.
Ще однією причиною зниження вартості акцій Samsung могли стати новини від Apple, основного конкурента південнокорейської компанії на світовому ринку. Агентство Bloomberg 7 червня з посиланням на анонімні джерела повідомило, що виробник iPhone має намір запустити програму з обміну старих смартфонів на нові зі знижкою.
Оскільки акції Samsung становлять близько однієї п’ятої капіталізації основного місцевого фондового індексу KOSPI, зниження по цінних паперах компанії позначилося і на настрої всього ринку: KOSPI за підсумками дня впав на 1,8 відсотка. Для порівняння, японський Nikkei 7 червня знизився лише на 0,21 відсотка, а шанхайський Shanghai Composite – на 1,4 відсотка.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас