Верховний суд Кіпру виправдав «стрижку» банківських рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд Кіпру виправдав «стрижку» банківських рахунків

Світ
606
Верховний суд Кіпру відхилив апеляції власників рахунків у Laiki Bank і Bank of Cyprus, які намагалися оскаржити рішення про списання коштів з депозитів.
Суд вирішив, що скарги вкладників не підпадають під його юрисдикцію, оскільки відносяться до цивільного права. Власникам рахунків порадили відстоювати свої права в окружних судах.
Власники рахунків просили визнати рішення про списання коштів неконституційним. Відповідну заяву на Кіпрі можна подати протягом 75 днів після прийняття акта. Термін подачі заяв закінчився 5 червня.
Вкладники Laiki Bank і Bank of Cyprus – двох найбільших фінорганізацій острова – втратять більшу частину своїх коштів у результаті реструктуризації банківського сектора. Кіпр вирішив провести реструктуризацію, щоб добути, за різною інформацією, 5-7 мільярдів євро, які необхідні для розблокування допомоги Євросоюзу в розмірі десяти мільярдів євро.
17 мільярдів євро знадобилися Нікосії на рекапіталізації банків, що постраждали від знецінення грецьких держоблігацій. Спочатку Кіпр планував отримати кошти, необхідні для розблокування допомоги ЄС, в результаті списання одноразового податку з усіх банківських рахунків в країні.
Парламент відхилив відповідний законопроект, і влада вирішила провести реструктуризацію. У підсумку постраждають тільки власники рахунків на суму понад 100 тисяч євро (на рахунки до 100 тисяч євро поширюється страховка).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас