Збитки від повені в Німеччині можуть сягнути €2-2,5 млрд - німецькі ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від повені в Німеччині можуть сягнути €2-2,5 млрд - німецькі ЗМІ

Казна та Політика
251
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виділила €100 млн на екстрену допомогу постраждалим від повені регіонам країни, але за попередніми підрахунками такої суми занадто мало. Про це повідомляє Der Spiegel.
Так, повноважний посадовець Саксонії Фрітц Єкель, оцінив збитки землі у €2-2,5 млрд. Спеціальний орган, який займається ліквідацією наслідків повені в регіоні буде просити про виділення грошей з Фонду солідарності ЄС на випадок катастрофи. За словами Єкеля, підставою для цього є надзвичайна сума збитків у €3,67 млрд в чотирьох землях країни Саксонії, Баварії, Тюрінгії та Бранденбургу.
Втім, комісар ЄС з питань бюджету Януш Левандовскі попередив, що через триваючі в Брюсселі переговори щодо бюджету наразі Фонд пустий.
«Ми не маємо засобів. Для фонду солідарності точно», – пояснив комісар.
В той же час, федеральний уряд вже оголосив, що додаткового до €100 млн. виділить строковий кредит державного банку розвитку KfW в такому ж обсязі для компаній, громад та окремих осіб для ліквідації наслідків негоди.
Нагадаємо, вже більше тижня в країнах Центральної Європи, тривають масштабні повені. Особливо ураженими є країни, розміщені вздовж Дунаю. В Австрії та Словаччині Дунай піднявся до рекордного рівня. В ніч на 5 червня рівень води в околицях столиці Словаччини зріс на 30 см та досяг 993 см, перевищивши рекорд “повені століття” 2002 року.
У Чехії через повінь оголосили надзвичайний стан. На півдні та південному сході Німеччини, де через затяжні зливи підвищується рівень води в Ельбі й Дунаї, евакуйовано тисячі людей. Дощі та річки, що вийшли з берегів, заливають автобани і залізничне полотно. У ряді населених пунктів Баварії та Тюрінгії, де вихідними місцями випало до 100 мм опадів, скасовані заняття в школах і дитячих садках.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас