Скасування ПДВ на препарати для клінічних досліджень за 2 роки потроїть інвестиції в економіку України - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування ПДВ на препарати для клінічних досліджень за 2 роки потроїть інвестиції в економіку України - експерт

Казна та Політика
228
Сталий розвиток галузі клінічних досліджень, можливий за умови скасування ПДВ на препарати, що ввозяться в Україну для проведення клінічних досліджень, протягом двох років може збільшити приплив іноземних інвестицій в економіку України в три рази.
Як повідомляє Європейська бізнес асоціація (ЄБА), таку оцінку дав голова комітету ЄБА з охорони здоров’я Андрій Стогній 5 червня в ході парламентських слухань на тему “Сучасний стан, шляхи та перспективи реформи у сфері охорони здоров’я України”.
За розрахунками експерта, протягом чотирьох років розвиток сфери клінічних досліджень дозволить збільшити приплив іноземних інвестицій у 8 разів.
Стогній також зазначив, що поліпшення процедури ввезення незареєстрованих ліків для клінічних досліджень в Україну у відповідності з міжнародною практикою дозволить ліквідувати ризики для безпеки пацієнтів, які вже приймають участь у клінічних дослідженнях, а також і зняти ризик виключення України з переліку країн, де проводяться багатоцентрові міжнародні клінічні дослідження.
Крім того, на думку глави комітету ЄБА, Україні, зокрема, необхідно розширювати позитивну практику реімбурсації ліків як частини обов’язкового медичного страхування, забезпечити рівний доступ до проектів з реімбурсації як оригінальних, так і генеричних препаратів, а також оновити національний перелік ліків для державних закупівель і стандарти та протоколи лікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас