Україна може почати поставки м'яса птиці в країни ЄС протягом місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може почати поставки м'яса птиці в країни ЄС протягом місяця

Аграрний ринок
352
Українські птахівники можуть почати постачання курятини в країни Європейського Союзу протягом місяця, повідомив у ході веб-конференції на порталі AgroNews глава асоціації «Союз птахівників» Олександр Бакуменко.
«Як тільки ми з’являємося на сайті Європейського Союзу, ми маємо право на постачання м’яса птиці … Думаю, це буде протягом місяця», – сказав Бакуменко
«Всі процедури з боку України пройдені. Як перевірка виробників, так і перевірка Державної ветеринарної служби на предмет відповідності її вимогам Європейського Союзу », – додав глава «Союзу птахівників».
Нагадаємо, 4 грудня 2012 р. в ході засідання постійного комітету з питань харчування і здоров’я тварин (SCOFCAH) Гендиректорату Єврокомісії всі країни – члени ЄС проголосували за надання Україні дозволу на експорт до ЄС продукції птахівництва, у тому числі м’яса домашньої та дикої птиці, яєць і яєчних продуктів. На погодження відповідних змін до Регламенту Єврокомісії та надання програми контролю сальмонели з боку України буде потрібно близько 2-3 місяців.
За словами Бакуменка, в 2013 році експорт може зрости до 140 тис. тонн з 80 тис. тонн у 2012 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас