На дні Чорного моря лежить 60 трлн кубометрів газу, їх вистачить Україні на 1000 років - Янукович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дні Чорного моря лежить 60 трлн кубометрів газу, їх вистачить Україні на 1000 років - Янукович

Енергетика
7384
Президент Віктор Янукович заявляє, що на дні Чорного моря біля України виявлено гігантські поклади газогідратів, яких при поточному споживанні може вистачити більш ніж на 1000 років.
“У результаті робіт, виконаних Інститутом геологічних наук НАН України, на підставі геофізичних та сейсмічних досліджень були виявлені три зони гідратоутворення в північній частині Чорного моря з передбачуваними сумарними запасами в обсязі 50-60 трлн кубометрів газу”, – йдеться в його посланні депутатам парламенту.
Газові гідрати являють собою кристалічні сполуки, схожі на лід, які утворюються з води і газу при високому тиску і певній температурі. Світові запаси газових гідратів, за оцінками, в рази перевищують запаси звичайного газу.
У той же час Янукович зазначає, що в Україні немає технологій з видобутку метану з газогідратів, тому він пропонує зайнятися розробкою інших перспективних напрямків з видобутку газу, зокрема метану вугільних пластів. “За оцінками експертів, вже до 2015 року видобуток метану можна було б наростити до 6-8 млрд куб. м на рік”, – вважає президент.
Він також зазначає, що Україні приписують великий потенціал у видобутку сланцевого газу та газу щільних пісковиків, який може становити від 7 до 22 млрд кубометрів на рік.
Нагадаємо, зараз Україна видобуває близько 20 млрд кубометрів газу на рік при споживанні в більш ніж 50 млрд кубометрів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас