Експерт: від податкових пільг був лише один ефект - власники готелів отримали надприбутки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: від податкових пільг був лише один ефект - власники готелів отримали надприбутки

Казна та Політика
743
Надання податкових пільг готельному бізнесу не виправдало себе з точки зору державних і громадських інтересів, оскільки вартість послуг не зменшилася, а якість послуг не підвищилося, при цьому готелі отримують надприбутки. Таку думку висловив експерт Асоціації міст України Олександр Слобожан.
«Навіщо держава надавала пільги, якщо вартість відповідних послуг не змінилася, а їх якість не підвищилося? – Підкреслив Слобожан. – Існуючі податкові пільги забезпечують власникам готелів надприбутки. Не бачу сенсу в існуванні преференцій – їх варто скасувати. Чому держбюджет повинен недоотримувати доходи?»
Як зазначив експерт, Асоціація міст виступає за підвищення ефективності туристичного збору за допомогою зміни ставок оподаткування, щоб розширити фінансові можливості місцевих бюджетів.
Як повідомлялося, Міндоходов підготувало законопроект, що припускає, серед іншого, позбавити готелі пільг з податку на прибуток, які вводилися в рамках підготовки фінальної частини чемпіонату Європи з футболу – 2012.
Сьогодні, 5 червня, на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр доходів і зборів України Олександр Клименко зазначив, що будь-які новації, у тому числі в частині скасування будь-яких пільг, будуть обговорюватися з провідними учасниками ринку в рамках роботи створеного при Міністерстві доходів і зборів України інвестиційної ради.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас