Сувора реальність: падіння вартості робочої сили в США стало максимальним за 66 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сувора реальність: падіння вартості робочої сили в США стало максимальним за 66 років

Казна та Політика
951
Вартість робочої сили в США в першому кварталі 2013 року знизилася на 4,3%, продемонструвавши найбільш різке падіння з 1947 року, свідчать остаточні дані міністерства праці.
Раніше повідомлялося про підвищення показника на 0,5%, і експерти не очікували змін.
Продуктивність праці в США піднялася в минулому кварталі на 0,5%,
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зростання продуктивності праці на 0,6%, попередні дані говорили про збільшення на 0,7%.
Однак навіть незважаючи на зростання, за 12 місяців, що закінчилися в березні, цей показник збільшився лише на 0,9%, тоді як з початку 2000 року до кінця 2011 року середні темпи підвищення становили 2,3% на рік. Це вказує на те, що фірми досягли межі продуктивності і тепер збільшують штат.
При цьому продуктивність праці на підприємствах переробної промисловості підскочила на 3,5% у січні-березні після зростання на 2,4% у жовтні-грудні минулого року.
“Якщо не дивитися на тимчасові коливання, продуктивність праці зростає дуже повільно, і немає ніяких підстав вважати, що ця тенденція зміниться, – зазначив економіст RBS Securities Inc. Гай Бергер. – А так як компаніям тепер все складніше домогтися більшого від вже наявних співробітників, їм доведеться збільшувати штат, нехай і не набагато”.
Різке падіння вартості праці в I кварталі пояснюється тим, що компанії завчасно виплачували дивіденди і бонуси в IV кварталі минулого року напередодні збільшення податків.
ВВП США виріс на 2,4% в річному численні в I кварталі. У квітні-червні підйом сповільниться до 1,6%, прогнозують економісти, опитані агентством Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас