Не одну Тимошенко: колишнього прем'єра Словенії посадили на 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не одну Тимошенко: колишнього прем'єра Словенії посадили на 2 роки

Кримінал
951
Лідер словенської опозиції, колишній прем’єр-міністр Янеж Янша, був засуджений до двох років позбавлення волі за хабар, отриманий від фінської військово-промислової групи Patria. Янша заперечує свою провину і, цілком ймовірно, подасть апеляцію.
Згідно з рішенням суду, провідний словенська опозиціонер в 2006 році забезпечив угоду на 278 мільйонів євро між Patria і урядом країни з поставки 135 бронеавтомобілів. Зараз кримінальному переслідуванню у даній справі також піддаються шість осіб у Фінляндії і одна – в Австрії.
Янеж Янша, один з ідеологів відділення Словенії від Югославії на початку 90-х, вперше став прем’єр-міністром країни в 2004 році. У 2012-му він знову очолив уряд, але цього разу правив тільки рік. У березні 2013 року він був відправлений парламентом у відставку і арештований у зв’язку з тим, що не зміг пояснити походження значної частини своїх доходів (близько 200 тисяч євро).
Увага словенської громадськості виявилося прикута до корупції у верхніх ешелонах влади після фінансової кризи в країні. Економіка Словенії перебуває в рецесії і не виключено, що Любляна попросить допомоги від ЄС, щоб врятувати свою банківську систему.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас