Міндоходов готове перевіряти якість імпортних нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходов готове перевіряти якість імпортних нафтопродуктів

Казна та Політика
119
Міністерство доходів і зборів готове до проведення контролю якості імпортних нафтопродуктів, незважаючи на те, що володіє тільки однією стаціонарної лабораторією.
Як повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко на брифінгу в середу, на митних постах України розміщуються необхідні лабораторні підрозділи, здатні проводити подібну експертизу.
“Ми це будемо робити професійно і системно. У нас існує 69 стаття Митного кодексу, яка зобов’язує нас кваліфікувати товар. А щодо технічної можливості – у нас є одна лабораторія, але відділення є по регіонах і це дає нам стовідсоткову можливість дієвого контролю за якістю палива”, – сказав міністр.
Він зазначив, що Міндоходов здійснюватиме контроль якості нафтопродуктів на кордоні, а податковим агентом щодо реалізації буде відповідна мережа АЗС, яка в подальшому повинна контролювати цей процес.
“Але що стосується ввезення нафтопродуктів, ми готові це охопити і системно виконати доручення прем’єр-міністра. А для того, щоб цей процес був об’єктивним, враховуючи, що вже зараз він набуває емоційного забарвлення, ми залучимо провідних фахівців до цієї роботи, а також залучимо відомі бренди, щоб вони також надавали допомогу в цьому процесі”, – сказав Клименко.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міндоходов проводити експертизу якості імпортованих нафтопродуктів.
У той же час, відповідно до законодавства України, контроль якості нафтопродуктів покладено на Держспоживінспекцію, яка хронічно недофінансовується.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас