В Міндоходов хочуть збільшити туристичний збір на 15-17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Міндоходов хочуть збільшити туристичний збір на 15-17%

Казна та Політика
910
Міністерство доходів і зборів України розраховує на збільшення сплати туристичного збору у поточному році на 15-17% – до 45 млн грн.
Як повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко журналістам, туристична галузь в Україні має дуже великий потенціал і необхідно прийняти всілякі стимули для її розвитку.
“Ми сьогодні на рівні міністерства відстежуємо всі можливі зміни, які були запропоновані. Ми заслухаємо всіх зацікавлених осіб і після цього будемо приймати необхідні рішення, але позиція міністерства така, що туристична галузь – це пріоритетний напрям”, – сказав він.
Разом з тим, коментуючи питання щодо ініціативи ведення додаткового туристичного збору для виїжджаючих українців, міністр відповів, що дане питання має бути обговорено на засіданні інвестиційної ради, яке заплановане на кінець червня-початок липня поточного року.
“Ця ініціатива має бути обговорена, і ми повинні вислухати всіх. Ми повинні зрозуміти, що це нам дасть, що з цього буде, і чи буде це стимулом. Завдання міністерства – дати можливість кожному висловитися, але ми будь-які нововведення будемо приймати тільки через механізм інвестиційної ради, і це буде абсолютно правильно, щоб саме вони дали оцінку, а міністерство вже буде приймати рішення, так як прийме рішення інвестиційна рада “, – сказав він.
Як повідомлялося, раніше в середу голова підкомітету з питань оподаткування непрямими податками (крім акцизного податку) парламентського комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін (фракція “Батьківщина”) заявив журналістам, що ідею про збір 1% податку з українців, що виїжджають у відпустку за кордон, неможливо реалізувати.
“Такого проекту в природі ще не існує. Він на рівні ідеї. Ідея ця не нова. Коли приймався Податковий кодекс, деякі депутати з нинішньої більшості вже подавали щось подібне, але ці пропозиції були відхилені”, – сказав Терьохін.
За його словами, пропонується, щоб “кожна людина, яка виїжджає на відпочинок, платила 1% від мінімальної заробітної плати як своєрідний податок на туризм”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас