Регулятор іпотечного ринку США занизив прогноз збитків майже в 10 разів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор іпотечного ринку США занизив прогноз збитків майже в 10 разів - ЗМІ

Кредит&Депозит
366
Федеральне управління житлового будівництва (FHA, регулятор іпотечного ринку США) занизило прогноз збитків по іпотеці на наступні 30 років майже в 10 разів, пише The Wall Street Journal.
Саме управління не видає іпотечні кредити, але страхує кредиторів за тим позиками, які відповідають його стандартам, від збитків. В результаті прориву “мильної бульбашки” на житловому ринку США частка застрахованих у FHA кредитів збільшилася з 5% в 2006 році до більш ніж третини на поточний момент.
У рамках річного аудиту управління оголосило, що дефіцит коштів FHA у разі реалізації несприятливого сценарію складе $ 13,5 млрд за 30 років. Таким чином, FHA визнало, що йому може знадобитися державна підтримка вперше за майже 80 років існування.
Підсумки аудиту привели до відновлення давньої дискусії про роль держави на іпотечному ринку США і необхідності реформування сектору житлового кредитування.
Однак спецкомітет нижньої палати Конгресу США з’ясував, що де-факто потреби FHA у вливаннях за несприятливим сценарієм будуть істотно вище – порядку $ 115 млрд в гіршому випадку. За дещо більш сприятливим сценарієм дефіцит ліквідності складе $ 65 млрд.
Республіканці вже висловили побоювання, що FHA піде по тому ж шляху, що і іпотечні агентства Freddie Mac і Fannie Mae, які Вашингтон націоналізував в 2008 році і яким було потрібно $ 190 млрд вливань для порятунку від краху.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас