Українські туристи не бояться заворушень в Туреччині, оператори заговорили про можливе зниження цін на тури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські туристи не бояться заворушень в Туреччині, оператори заговорили про можливе зниження цін на тури

Світ
1248
Вже тиждень в Туреччині не вщухають масові акції протесту: з’явилася інформація про двох загиблих і сотні поранених. В українському МЗС спочатку рекомендували громадянам утриматися від поїздок до країни, але незабаром пом’якшили формулювання, обмежившись рекомендацією уникати місць скупчення людей.
«За інформацією українських туроператорів, ситуація на курортах залишається спокійною і на відпочинок наших туристів ніяк не впливає. Єдине – туроператори не возять туристів на екскурсії в місця масового скупчення людей. Можу додати, що туристи не звертаються з проханнями їх достроково вивезти, не фіксували поки і відмов від турів. Якою буде ситуація далі, будемо дивитися», – розповіла голова прес-служби Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник.
«Поки все тільки почалося. Туристи переживають і питають, але всі летять. Буквально недавно повернулося кілька груп, вони говорять, що нічого не помітили. Оператори на даний момент добровільно не повертають гроші у випадку відмов, це відбувається за стандартними договорами зі штрафними санкціями», – розповів нам менеджер однієї з турфірм Іван Підгородний. І додав, що у випадку, якщо будуть рекомендації українського МЗС не їздити в країну, туристичні агенції будуть змушені йти на поступки клієнтам-відмовникам і повертати гроші. Зараз же ті, хто передумав летіти, можуть втратити до 100% від вартості поїздки (у разі якщо відмовилися їхати за 3 дні до вильоту). «Ми продаємо путівки до готелів, хоча зараз йде багато розмов про те, що туристична сфера Туреччини може постраждати. Але я думаю, що наша влада розуміє, наскільки це погано позначиться на економіці країни, і швидко візьме ситуацію під контроль. Дуже важливо, щоб в країнах, звідки до нас їдуть туристи, які не нагнітали ситуацію », – розповів нам менеджер турецького оператора Ахмед.
«Якщо ці заварушки переростуть у революцію, то українці будуть вибирати інші напрямки, але поки такого немає, наші туристи ніяк не реагують на події. Багато хто вже купили путівки на червень, липень, серпень. А ті, хто тільки планує відпочинок, ймовірно, почекають, поки ситуація якось не вирішиться», – розповіла нам турменеджер Марина Реуцька. «Я збирався їхати до Туреччини, але тепер думаю над Європою, швидше за все, поїду до Іспанії», – каже киянин Михайло.
З альтернативних напрямків турменеджери радять Хорватію, Чорногорію та Болгарію. Ціни на путівки туди стартують від €400 на двох – при тому що до Туреччини – від €900. Приблизно за такі ж гроші можна поїхати в Іспанію або Грецію, але тільки з сніданками або взагалі без харчування. Тим же, хто віддає перевагу іншим напрямкам, туроператори пропонують Єгипет, Туніс, Шрі-Ланку і Францію: зараз дев’ятиденний тур в цю країну можна придбати за € 600-800. «Враховуючи, що Туреччина останнім часом подорожчала, туди можна поїхати приблизно за ті ж гроші. Але це для тих, кого не зупиняє далекий переліт», – розповідає турменеджер Інна Примакова.
Втім, не виключено, що протести в Туреччині підуть на руку українцям. «Я думаю, що ця ситуація не вплине на попит з боку українських і російських туристів. Але німці, англійці і громадяни інших країн західної Європи можуть і передумати, злякавшись. У такому випадку турецькі оператори почнуть більше робити ставки на наш ринок і збільшать кількість спецпропозицій з вигідними цінами», – говорить директор центру туристичної інформації Національної туристичної організації Володимир Царук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас