Янукович: ми в 2013 р. реалізуємо близько 800 регіональних інвестпроектів на суму 50 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: ми в 2013 р. реалізуємо близько 800 регіональних інвестпроектів на суму 50 млрд грн

Казна та Політика
446
В Україні в 2013 р. почнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів з розвитку регіонів, які фінансуватимуться на рівні 50 млрд грн. Про це заявив Президент України Віктор Янукович (на фото), відповідаючи на запитання журналістів у м. Суми, передає прес-служба глави держави.
“Про розвиток міст, територій, регіонів – ми вже в другому півріччі цього року поступово запускаємо по всій країні близько 800 інвестиційних проектів, що фінансуватимуться на рівні 50 млрд грн”, – зазначив глава держави.
За словами Президента, завдяки реалізації цих проектів вдасться підвищити рівень вітчизняної економіки. При цьому він додав, що в 2014 р. кількість таких проектів буде збільшуватися.
Говорячи про економічну ситуацію, Янукович зазначив, що найважчий період уже позаду, зокрема, спостерігається поступове зростання економіки в окремих галузях, наприклад, у сільському господарстві та сфері послуг, на низькому рівні тримається інфляція.
Президент також нагадав, що, незважаючи на непросту економічну ситуацію у світі, в Україні вже третій рік поспіль підвищуються соціальні стандарти. “Не так, як хотілося б, але ми щороку не менше, ніж на 10 відсотків збільшуємо і виплати пенсій, і заробітні плати”, – сказав Янукович.
Нагадаємо, наприкінці січня ц.р. Кабінет міністрів України знизив мінімальну вартість інвестиційних проектів регіонального та місцевого значення у п’ять разів. Про це йшлося у проекті постанови № 30 від 23 січня 2013
Так, згідно зі змінами, які вносяться до пункту 5 порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, мінімальна кошторисна вартість для інвестиційних програм (проектів) регіонального (міжрегіонального) значення і тих, які реалізуються в містах обласного значення, знижена з 5 млрд грн до 1 млрд грн, а для тих, які спрямовані на вирішення проблем однієї або декількох територіальних громад (міст районного значення, сіл, селищ), – з 1 млрд грн до 200 млн грн .
Раніше повідомлялося, що в Держфонді регіонального розвитку на 2013 р. для реалізації стратегічних проектів на місцевому рівні та проектів міжрегіональної співпраці передбачено 3,5 млрд грн. “Ці кошти отримають міста, які підготують чіткі і прозорі інвестиційні проекти, покажуть, як ці проекти вплинуть на їх господарський та економічний розвиток”, – заявив Янукович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас