Пентагон "шокував" Ізраїль, виклавши на сайті деталі секретного ізраїльського будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон "шокував" Ізраїль, виклавши на сайті деталі секретного ізраїльського будівництва

Світ
1896
Військова співпраця Сполучених Штатів та Ізраїлю обернулася конфузом. Міністерство оборони США опублікувало на своєму сайті деталі будівництва секретного ізраїльського об’єкта, який планувалося розмістити між Єрусалимом і Ашдодом.
Назва об’єкта і його призначення не вказувалися. Проте військові експерти вважають, що, судячи з наведених американцями характеристик, мова йде про базу для ізраїльських ракет-перехоплювачів “Хец-3”, що перебувають в розробці.
Детальні специфікації і креслення бази, що включають в себе точне місце розташування і товщину бункерів, якість матеріалів, кількість ракет для кожної установки та інші подробиці, були викладені на сайті Пентагону.
Вони були включені в багатосторінковий додаток до оголошеного відомством тендеру на будівництво іншої бази в районі селища Таль-Шахар між Реховотом і Бейт-Шемешом, де на поточний момент розташовані батареї “Хец-2”. Секретна інформація тривалий час залишалася доступна для всіх бажаючих з нею ознайомитися.
Першими парадокс помітили журналісти видання Jane’s Defence Weekly. У Пентагоні, втім, заявили, що в публікації специфікацій немає нічого дивного. Мовляв, такі публікації є стандартною процедурою при пошуку підрядників, щоб вони змогли ознайомитися з необхідними вимогами і запропонувати свою ціну на проект, вартість якого оцінюється в 25 мільйонів доларів.
Проте в Ізраїлі таку “відкритість” і “прозорість” не оцінили. Офіційно в Тель-Авіві ситуацію не коментують. Проте один ізраїльський військовий чиновник заявив журналістам, що вчинок США “не просто викликає занепокоєння, а шокує”. Тепер, “якщо ворог захоче атакувати цей об’єкт, у нього є для цього вся інформація”.
Через деякий час дані з сайту Пентагону були видалені.
Будівництво бази для ракет “Хец-3” – не перший досвід співпраці США та Ізраїлю в галузі зведення військових об’єктів. Як зазначає сайт Mcclatchydc.com, з 1998 року Сполучені Штати витратили близько 500 мільйонів доларів на будівництво військових об’єктів для ізраїльської армії.
Крім баз на півдні Ізраїлю, в тому числі військово-повітряної бази “Неватім”, США побудували декілька командних і розвідувальних центрів, а також підземні ангари для літаків. Торік американські військові підрядники приступили до зведення недалеко від Тель-Авіва військового комплексу, відомого як “об’єкт 911”. Вартість робіт з його споруждення становить 100 мільйонів доларів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас