При підготовці до сочинської Олімпіади вкрали і розбазарили $26 млрд - західні ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При підготовці до сочинської Олімпіади вкрали і розбазарили $26 млрд - західні ЗМІ

Казна та Політика
439
У доповіді російських опозиціонерів Бориса Нємцова та Леоніда Мартинюка “Зимова Олімпіада в субтропіках” зазначається, що вартість Ігор, які відбудуться в лютому майбутнього року, перевищить $ 50 млрд. Це більше запланованої вартості на 420%, у той час як витрати на всі інші Ігри з 1988 по 2012 рік підвищувалися порівняно з первинною кошторисом всього на 220%. Згідно з цією статистикою, збільшення витрат на сочинські Ігри з $ 12 до $ 24 млрд. було б нормальним, – сказано в матеріалі Tagesanzeiger.
“Решта $ 26 млрд. вкрали або витратили на сторонні цілі”, – кажуть опозиціонери. “Сочинські Олімпійські ігри – безпрецедентна афера, в якій замішані чиновники Володимира Путіна і наближені до нього олігархи”, – передає видання.
За даними Нємцова і Мартинюка, “більшість замовлень віддали фірмам, які належать колишнім сусідам Путіна по дачі і його товаришам по спорту. Одна тільки 48-кілометрова автомобільна і залізна дорога з Сочі до Красної поляни коштувала $ 9,5 млрд., в 3,5 рази більше за марсіанську програму NASA.
Опозиційно налаштований економіст Олександр Соколов підтверджує масштаби розкрадань, про які говорить Нємцов. Він пояснює підвищення вартості не тільки розкраданнями, а й відкатами. За його словами, в Сочі існує більше десяти видів відкатів. Наприклад, до них можна зарахувати зарплати менеджерів державної фірми Олімпбуд, які у багато разів перевершують навіть зарплати на аналогічних посадах у Москві.
“Нємцов і Мартинюк попереджають, що, незважаючи на всі витрати, енергопостачання під час Ігор не гарантоване. За їх словами, гості можуть зіткнутися із завищеними цінами, довгими пробками і бюрократичними поневіряннями, наприклад, введенням так званого “паспорту вболівальника”, без якого будь-які квитки будуть недійсні. Крім того, через діяльність ісламістського підпілля в інших республіках Кавказу слід побоюватися терактів”, – передає видання.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас