Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років (ФОТО)

Світ
4302
Більша частина міста Пассау опинилася під водою. Населений пункт залишився без енергопостачання, городяни змушені масово евакуюватися на човнах.
Федеральний уряд Німеччини був змушений мобілізувати армійські частини для ліквідації наслідків стихії. У районі лиха зосереджені близько 1800 солдатів бундесверу.
Вода піднялася до 12,89 метра і поступово почала спадати. При цьому в деяких районах Баварії, а також в Саксонії і землі Саксонія-Ангальт ситуація погіршується.
У інших постраждалих містах Баварії ситуація також залишається напруженою. У ніч на вівторок сирена для попередження жителів про НС була включена в Регенсбурзі. Передбачається, що рівень води в Дунаї в цих місцях в першій половині дня може піднятися до 6,80 метра. Місцева влада, втім, запевняє, що загрози для населення немає.
У Саксонії напередодні тривога була оголошена в семи округах і трьох містах: Дрездені, Хемніці і Цвіккау. Будинки залишили тисячі людей. У місті Майссен загороджувальні споруди не змогли стримати Ельбу, і вода ринула в історичний центр, передають ЗМІ. Тут вода піднялася до рівня 8 метрів відносно ординара.
Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років (ФОТО)
Напружена ситуація і в Дрездені – великому туристичному центрі, де вода в Ельбі також продовжує підніматися і, за прогнозами фахівців, протягом дня може досягти рівня 8,75-8,80 метра.
Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років (ФОТО)
Зазначимо, востаннє підйом рівня води в місті Пассау, де річка зливається зі своїми притоками Інном і Ільці, досягав 13 метрів в 1501 році.
Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років (ФОТО)
Нагадаємо, зливи викликали сильну повінь і в сусідніх країнах, зокрема, в Чехії. Так, 3-го червня у зв’язку з повінню влада Чехії ввела в країні режим надзвичайного стану, за винятком Пардубіцького краю. Був введений найвищий рівень небезпеки загрози повені в 50 містах Чехії. Празьке державне транспортне підприємство у зв’язку із загрозою повені закрило вісім станцій метро. По всій Чехії зупинено рух по десятках шосе, в деяких районах порушено і залізничне сполучення. У Празі в даний час затоплені острови, розташовані в центральній частині міста. З підтоплених районів, розташованих поблизу Влтави, влада при необхідності евакуюватиме людей.
В Австрії дощі призвели як до паводку, так і до зсувів і лавинам в Альпах.
Жертвами стихії стали дев’ять осіб – шестеро людей загинули в Чехії, двоє – в Австрії, в Німеччині – один. Ще троє числяться зниклими без вісті. З повінню по всій країні борються близько 15 тисяч пожежних і три тисячі військовослужбовців. Евакуйовано із зон затоплення понад 7 тисяч осіб.
Єврокомісія оголосила про те, що задіє для допомоги постраждалим кошти з Фонду солідарності, який був створений 11 років тому, також після великої повені в центральноєвропейському регіоні. Про розміри компенсацій поки не повідомляється.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас