Україна планує стати непостійним членом Ради безпеки ООН у 2016-2017 рроках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує стати непостійним членом Ради безпеки ООН у 2016-2017 рроках

Казна та Політика
170
Україна розраховує отримати місце непостійного члена Ради безпеки ООН на період 2016-2017 рр. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара (на фото) під час зустрічі з послами країн Африки, Латинської Америки та Близького Сходу, які акредитовані в Україні за сумісництвом.
“Одним з пріоритетів є отримання місця непостійного члена Ради безпеки ООН на період 2016-2017 років… У цьому питанні ми розраховуємо на підтримку тих держав, які ви представляєте”, – заявив Кожара.
За його словами, одним з головних пріоритетів України у разі обрання до складу непостійних членів Ради безпеки ООН буде встановлення миру на африканському континенті.
Нагадаємо, 8 травня Рада безпеки ООН привітала перші результати діяльності України на чолі ОБСЄ і запевнила у повній підтримці подальшої реалізації порядку денного головування.
Крім того, члени Ради безпеки ООН одноголосно підтримали пріоритети головування ОБСЄ.
Нагадаємо, Україна наполягає на необхідності надання нового імпульсу вирішенню тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, зокрема навколо Придністров’я, підтримці зусиль співголів Мінської групи у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабасі, а також Женевських переговорів по Грузії. Важливим напрямом зміцнення довіри в області безпеки в Європі стане закріплення і розвиток позитивних результатів діалогу між Сербією і Косово.
Тоді ж, 8 травня, після представлення головою МЗС Леонідом Кожарою в Раді безпеки ООН пріоритетів головування в ОБСЄ, відбулася зустріч Кожари і генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.
За словами Пан Гі Муна, перші кроки головування в ОБСЄ стали підтвердженням вагомої ролі України на міжнародній арені і в Європейському регіоні.
Кожара запросив делегацію ООН взяти участь в ініційованій українським керівництвом Міжнародної конференції з протидії торгівлі людьми (Київ, 10-11 червня 2013) і міністерському засіданні ОБСЄ (Київ, 5-6 грудня 2013).
Нагадаємо, до складу Ради безпеки ООН входять 15 держав-членів – 5 постійних і 10 непостійних, які обираються Генеральною асамблеєю ООН на дворічний термін по 5 щороку. 10 непостійних членів Ради безпеки обираються за географічним принципом.
Постійними членами Радбезу ООН є Великобританія, Китай, Росія, США і Франція.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас