США відправлять до Йорданії ракетні комплекси Patriot і винищувачі F-16 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відправлять до Йорданії ракетні комплекси Patriot і винищувачі F-16

Світ
242
США направляють до Йорданії ракетні комплекси Patriot і винищувачі F-16, повідомляється в офіційній заяві Пентагону.
Patriot і F-16 будуть задіяні у спільних американо-йорданських навчаннях, заявили в Пентагоні, додавши, що «після завершення навчань деякі з цих озброєнь можуть залишитися на території країни, у разі відповідного запиту з боку влади Йорданії». Винищувачі та ракетні комплекси, за словами представників американського оборонного відомства, збільшать оборонний потенціал Йорданії в умовах триваючої громадянської війни в сусідній Сирії.
Скільки Patriot і F-16 планується направити до Йорданії і скільки з них можуть залишитися в цій країні після завершення спільних навчань, представники Пентагону не уточнили.
Відправка до Йорданії американських ракетних комплексів і винищувачів, відзначає AFP, може спровокувати новий сплеск припущень про те, що США готуються до військового втручання в сирійський конфлікт. Американська влада такий варіант наземної операції в Сирії повністю не виключає, однак неодноразово заявляла, що поки про такий розвиток подій не йдеться.
У початку 2013 року кілька батарей зенітних ракетних комплексів Patriot були розміщені в Туреччині, яка також межує з Сирією. НАТО і Туреччина тоді підкреслювали, що ракетні установки розміщуються виключно з метою оборони. Однак Сирія і Росія розцінили цей крок як частину стратегії з втручання у внутрішні сирійські справи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас