Анархія: опозиція блокуватиме Київраду до наступних виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анархія: опозиція блокуватиме Київраду до наступних виборів

Казна та Політика
570
Фракцiя Блоку Миколи Катеринчука у Київраді припинила своє існування. Групу із двох чоловік ліквідовано. Про це в понеділок заявив лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.
Такий крок був зроблений у відповідь на рішення Конституційного суду про те, що чергові вибори в Києві пройдуть в 2015 році. Катеринчук вважає, що таке рішення потрібне було владі для того, щоб маніпулювати громадською думкою.
“Їм потрібно будь-яким способом залишитися при владі до 2015 року. Тому вони вже зараз намагаються привчити виборців до того, що вибори можуть бути перенесені, скасовані і т. д. Владі потрібно дати зрозуміти, як далеко ми дозволимо їм зайти в цьому”, – повідомив він.
На думку Катеринчука, протидіяти такій “демократії” можна, якщо зупинити роботу всіх фракцій опозиції в Київраді. Для цього столичні депутати з усіх опозиційних фракцій повинні скласти мандати і обнулити свої виборчі списки.
Цей процес проходить досить болісно, тому що територіальна виборча комісія не квапиться анулювати мандати і обнуляти списки, тому опозиція буде впливати на ТВК в судовому порядку.
“Влада намагається протидіяти обнуленню списків і завести в Київраду інших депутатів. Попереджаю, що всі ці депутати від опозиції, які з’являться в Київраді після здачі мандатів нинішніми депутатами, не матимуть жодного відношення до опозиції. Це будуть підставні особи від влади”, – пояснює Катеринчук.
Всього у виборчому списку Блоку Катеринчука 85 осіб при п’яти мандатах в Київраді. При цьому відразу ж після виборів у 2008 році троє з них перейшли в більшість Леоніда Черновецького, тому Катеринчук через суд добивався припинення повноважень своїх п’яти депутатів, але програв суди.
Народний депутат також повідомив, що будь-які спроби влади проводити сесії Київради опозиція блокуватиме фізично. Разом з цим опозиційні фракції у Верховній Раді будуть домагатися проведення позачергових виборів в Києві, про які змовчав Конституційний Суд.
Народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що метод блокування роботи Київради не допоможе опозиції.
“Якщо опозиція думає, що Партія регіонів буде змагатися з ними силою, то вони помиляються. У Києві достатньо місць, де можна провести сесію Київради. Ми їх знову розведемо як кошенят”, – сказав депутат
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас