Уряд реалізовує масштабні проекти для забезпечення гідного відпочинку дітей - Арбузов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд реалізовує масштабні проекти для забезпечення гідного відпочинку дітей - Арбузов

Казна та Політика
243
Уряд здійснить низку системних заходів, аби покращити ситуацію з оздоровленням та відпочинком дітей в Україні. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов під час візиту до дитячого центру «Молода гвардія» в Одесі, який він відвідав разом із Міністром соціальної політики Наталією Королевською.
«Сьогодні, на превеликий жаль, умови літнього відпочинку дітей залишають бажати кращого. За останні два десятки років багато оздоровчих центрів та таборів відпочинку було доведено до скрутного становища. Але Президент України поставив перед Урядом та органами місцевої влади чітке завдання – забезпечити гідний відпочинок дітей. Мова, зокрема, йде не лише про поліпшення матеріально-технічної бази, а й про якісне покращення харчового раціону, лікувальних процедур, безпеки дітлахів та інше», – зазначив Перший віце-прем’єр-міністр.
Він додав, що увага держави до дітей, зокрема і дітей-інвалідів, окремо визначена у програмі соціальних ініціатив Президента України. А Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. передбачає реалізацію масштабних проектів у цьому напрямку.
Одним із таких проектів є створення на базі дитячого центру «Молода гвардія» спеціалізованої установи для оздоровлення дітей з особливими потребами. Завдяки цьому в центрі щороку оздоровлюватимуться близько 1000 дітей-інвалідів. Крім того, буде удосконалено усю інфраструктуру «Молодої гвардії».
«Сьогодні був представлений цей проект, нам чітко зрозумілі шляхи його реалізації. Очевидно, що в такій сфері варто йти не революційним шляхом, а крок за кроком вирішувати проблеми. Власне, цим і займається Уряд», – підкреслив Сергій Арбузов.
Загалом у дитячому центрі «Молода гвардія» цього року відпочине понад 11 тис. дітей. І значна частина із них – діти-сироти. «Про цивілізованість суспільства судять не по силі, а по милосердю; не по тому, наскільки попереду всіх знаходяться сильні, а наскільки захищені слабкі. І найвища форма милосердя – турбота про дітей, які з тих чи інших причин позбавлені батьківського піклування», – сказав Сергій Арбузов.
Перший віце-прем’єр-міністр України відзначив, що влада повинна забезпечити дітям належні умови, в яких вони зможуть не лише відпочити та оздоровитися, але й проявити себе.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас