Випускників-2013 очікує низка новацій: спецгрупи, металодетектори і спецобладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускників-2013 очікує низка новацій: спецгрупи, металодетектори і спецобладнання

Особисті фінанси
1103
Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева розповіла про нововведення під час зовнішнього тестування цього року.
“Цього року очікується посилення контролю за випускниками під час проведення ЗНО, зокрема, щоб вони не використовували мобільні телефони, планшети та інші носії електронної інформації. Будуть створені спеціальні мобільні групи, до складу яких увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів”, – заявила Зайцева.
За її словами, під час перевірки пунктів проведення тестування будуть використовуватися металодетектори та інше спецобладнання. “Минулого року таких перевірок зазнали близько 35% пунктів проведення тестування. У цьому ж році цифра збільшиться до 70%. Така мобільна група може з’явитися як до проведення оцінювання, так і на перерві під час тестування”, – додала вона.
Роботи тих, кого впіймають з чимось забороненим, будуть анульовані. “І ніякої повторної спроби здачі оцінювання не передбачено. Спробувати скласти ЗНО з конкретного предмета людина може лише наступного року. До оцінювання з решти обраних предметів в цьому році вона все ж буде допущена”, – заявила Зайцева.
Крім того, цього року збільшиться кількість кабінетів з відеоспостереженням, оскільки багато з приміщень обладнані відеокамерами. Зайцева також додала, що цього року на проходження тестування зареєструвалося 322 500 осіб, чверть з яких – випускники минулих років. Торік пройти оцінювання виявила бажання майже 329 тисяч осіб.
Вона також повідомила, що близько 20% абітурієнтів вирішили проходити тести не українською мовою (кримськотатарська, польська, російська, угорська, румунська і молдавська). “Десятки тисяч обрали російську мову, кілька сотень – угорську. Тестування іншими мовами пройдуть по кілька десятків людей”, – заявила представник Центру оцінювання якості освіти.
Зайцева також відповіла на запитання, з яких предметів знання випускників покращилися, а з яких стали гіршими за останні кілька років: “За останні три роки жодних особливих змін у рівні знань випускників, що складають ЗНО, не спостерігається. Але певна тенденція є: близько 10% людей, що проходять тестування, не дотягують до 124 балів, необхідних для вступу до вищих навчальних закладів”.
Нагадаємо, що 1 червня відбудуться шкільні випускні, а 3 червня розпочнеться зовнішнє тестування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас