Для економії в Іспанії скасовують третину електропоїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для економії в Іспанії скасовують третину електропоїздів

Казна та Політика
371
Через брак бюджетних коштів в Іспанії планують припинити перевезення пасажирів на 48 зі 127 залізничних ліній. Це дозволить заощадити 86,5 млн євро на рік.
Згідно з доповіддю Інституту міністерства розвитку Іспанії, необхідно прибрати частину маршрутів з розкладу державної залізничної компанії Renfe. За оцінкою експертів, це доставить незручності 1,6 млн пасажирів, незважаючи на те, що, згідно зі статистикою, більше половини маршрутів поїздів не затребувані в іспанців.
Найбільше від скорочення кількості електричок постраждають регіони Галісія, Андалусія, а також Мадрид (там зникнуть шість ліній). У Renfe уточнили, що якщо будь-яке автономне співтовариство зацікавлене в збереженні залізничного сполучення, то можна укласти новий договір з Renfe. Передбачається, що в цьому випадку влада регіону сама візьме на себе всі витрати, повідомляє Il Fatto Quotidiano.
Асоціації з захисту прав споживачів, такі, як Cecu, вже звинуватили уряд і Renfe в намірі ізолювати цілі регіони Іспанії. Пасажирам доведеться шукати альтернативні варіанти для поїздки – наприклад, користуватися автобусами або дорогими високошвидкісними поїздами.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас